Lottaperinnehuone

Lottaperinnehuone ei ole museo, vaan kyseessä on vanhan lottahuoneen valjastaminen tavallaan entiseen käyttöönsä. Alkuperäisen kalustuksen lisäksi huoneessa on esillä valokuvia ja muistoja niin Lotta Svärd -Luvian paikallisosaston toiminnasta kuin lottaperinteestä yleensäkin. Valokuvat ja esineet perustuvat luonnollisesti erityisesti Luvian lottien toimintaan, mutta kertovat lottajärjestön uutterasta toiminnasta ja sota-ajan oloista yleisemminkin. Huoneen pysyvää näyttelyä suunniteltaessa on ajateltu erityisesti perinteen välittämistä nuoremmalle polvelle.
Lottahuone on tietysti mielenkiintoinen muistelupaikka niille, joilla on omia muistoja tältä ajalta, mutta tässä ympäristössä on myös helppo elävöittää lähihistoriaa erityisesti sota-ajan joskus ankeiltakin vuosilta myös uusille sukupolville, joille tämä kaikki on ehkä täysin uusi vanha asia.

Lottaperinnenäyttelyn ovat koonneet pääasiassa Leila Wester ja Pekka Vironen ja sen on toteuttanut heidän kanssaan Mirja Vielmaa. Lainassa on esineitä ja kuvia Luvian kotiseutumuseosta ja Satakunnan Museosta sekä useilta yksityishenkilöiltä.
Erityskiitos kaikille niille vanhoille lotille ja pikkulotille, jotka ovat tunnistaneet kuvia ja antaneet tietoja haastatteluissa.

Näyttely on pysyvä ja sitä esitellään ryhmille ja yksityisille tilauksesta.

Tiedustelut; Terttu Aho, puh. 040 519 3052.

Tervetuloa tutustumaan!