Seurojentalo Tasala

Luvian Nuorisoseuran omistama Tasala on tilava seurantalo Luvialla. Tasala on jo vuodesta 1928 sijainnut mäellään Luvian keskustassa. Talo on läpikäynyt perusteellisen korjauksen vuosina 1998–2013 pitkälti EU-rahoituksen turvin. Nyt käytettävissä on tilava ja nykyaikainen juhla- ym. tilaisuuksiin sopiva talo. Suosituimpia tilaisuuksia ovat häät, syntymäpäivät, yritysjuhlat, peijaiset, kokoukset, myyntinäyttelyt, huutokaupat, konsertit ja iltamat. Lisäksi se on nuorisoseuraväen harrastustoiminnan tyyssija.  Siellä toimii myös 2000-luvun alussa toimintansa aloittanut Luvian Nuorisoseuran Tasalan talviteatteri, jossa vuosittain tammi-helmikuussa esitetään jokin klassikkomusikaali tai musiikkinäytelmä täysille katsomoille.

Näyttämö on tilava ns. luukkunäyttämö. Näyttämön aukon yläpuolelta voi pudottaa koko aukon peittävän valkokankaan, myös videotykki käytettävissä. Tasalassa on myös alkuvuodesta 2021 asennettu kattava äänentoistojärjestelmä, joka sisältää pari mikrofonia, kaiuttimet ja vahvistimet, sekä liikuteltavan mikserin. Varustukseen kuuluu myös piano, ja näyttämön yläpuolella on kaksi esiintyjien pukuhuonetta.

Tasalan omistaa ja sitä vuokraa Luvian Pirtti Oy, jonka pääosakas on Luvian Nuorisoseura ry.

Juhlatalo Tasala

Juhlasaliin mahtuu ruokailemaan n. 200 henkeä ja salin vieressä olevaan tilavaan ravintolahuoneeseen n. 50 henkeä.

Käytettävissä on nykyaikainen, hyvin varustettu keittiö, jossa astianpesukone, kiertoilmauuni, laitosliesi ja tavallinen sähköliesi, iso kylmiö, jääkaappi ja pakastin. Paikkakunnalla on myös useampi pitopalveluyritys. Varustukseen kuuluu 200 entisöityä puutuolia, 31 taittopöytää ja niihin pöytäliinat. Talosta löytyy 200 – 400 hengelle astiat, joita myös vuokrataan ulos. Myös tarjoilu- ja ruoanvalmistusastioita on runsaasti.

Yläkerrassa on kolme kokoushuonetta, joissa voi pitää myös muita pienimuotoisia tilaisuuksia ja alakerrassa on 35 m2 ns. tanssistudio, joissa pienet tanssi- ja jumpparyhmät voivat harjoitella.

Saniteettitilat ovat nykyaikaiset, pyörätuolilla liikkuvia varten on invawc ja invaluiska sisääntulossa. Piha on asfaltoitu ja siinä on runsaasti paikoitustilaa. Talo sijaitsee sopivasti Luvian kauniin hiekkakivikirkon vieressä, joten esim. häätilaisuuksiin auton voi tuoda valmiiksi Tasalan pihaan ja kävellä siitä kirkkoon.